'

150 godina Saveza inženjera i tehničara Srbije u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 16.10.2019
0

U Galeriji savremene umetnosti povodom Dana oslobođenja grada Požarevca 15. oktobra, svečano je otvorena izložba pod nazivom 150 GODINA SAVEZA INŽENjERA I TEHNIČARA SRBIJE – od tehničarske družine do savremenog
udruženja.Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić otvorio je izložbu pozvao je sve inženjere i tehničare da ostanu u zemlji i rekao da će lokalna samouprava pružiti pozitivan balans privredi da bi privreda mogla da se razvija u našem kraju i našem gradu što bi doprinelo uslovima za ostanak.Nakon svečanog otvaranja izložbe prikazan je dokumentarni film „Broj i mera, moja vera“.
Izložba je koncipirana u dva integrativna dela: prvi, u kome se kroz foto i arhivsko-dokumentacioni materijal, hronološki od početka osnivanja pa do danas u osnovnim crtama prikazuje istorija Saveza inženjera i tehničara Srbije i drugi deo, gde su predstavljeni pojedini značajni inženjeri i stručna dostignuća.
Izložba je otvorena do 4. novembra. Ulaz slobodan.
Organizatori izložbe su: Savez inženjera i tehničara Srbije, Savez društva inženjera i tehničara Požarevca i Narodni muzej Požarevac.

Vaši komentari
Ostavite komentar