'

Dečak pronađen na ulici se ne seća ničega

HRONIKA
Autor: HIT 1
Izvor: Blic
Uto, 8.10.2019
0

Dečak koji je 5. oktobra pronađen na ulici bez svesti, kritične noći konzumirao je marihuanu i tablete koje je sa društvom kupio od dilera, saznaje "Blic". Inače, dečak je star 14 godina i iz okoline Niša je.


Prema saznanjima našeg lista, efikasnim radom niške kriminalističke policije identifikovani su svi akteri ovog događaja kao i diler koji je maloletnicima dostavio opijate i za kojim se traga.

Ne seća ničega, ni šta je tačno popio, ni otkud na ulici

- Dečak je te noći bio napolju sa trojicom drugova starih 13, 15 i 16 godina. Prema dosadašnjim saznanjima, oni su od nepoznatog muškarca kupili marihuanu i tablete koje su konzumirali u toku večeri. O kojim se tabletama radi i kog su sastava za sada nije poznato, da li su neki lekovi ili sintetička droga znaće se posle toksikološke analize - kaže izvor "Blica".

Dečak se, dodaje naš izvor, ne seća ničega, ni kako izgledaju tablete ni koliko ih je popio, kao i gde je bio cele noći i kako je dospeo na mesto na kojem je nađen.

- Kriminalistička policija je identifikovala osobu koja im je dostavila opijate i za njom se traga intenzivno - kaže naš izvor.

Kako je naš list pisao, dečaka su primetili prolaznici u naselju Trošarina na ulici, odakle je prebačen u Klinički centar u Nišu gde je njegovo stanje stabilizovano i juče je nakon svih kontrolnih pregleda otpušten na kućno lečenje.

Ovaj nemio događaj, koji samo uz dosta srećnih okonosti nije imao najteže posledice, još jedno je upozorenje da se spustula starosna granica konzumenata opojnih droga i da bi trebalo da posvete maksimalnu pažnju ovom problemu.

Drugi slučaj predoziranja maloletnika

Ovo je drugi slučaj predoziranja maloletnika na jugu Srbije u proteklih dvadesetak dana. Kako je "Blic" pisao, pre samo dve nedelje devojčica E. S. (16) iz okoline Surdulice jedva je ostala živa posle predoziranja narkoticima i alkoholom u noći između 11. i 12. septembra. Devojčica je bila životno ugrožena i zbrinuta je najpre u Hitnoj pomoći u Surdulici, odakle je prebačena u bolnicu u Vranju, a potom i u Klinički centar u Nišu. Onesvešćenog tinejdžera našli su na ulici slučajni prolaznici u blizini jedne škole, 14 godina ima dečak koji je nađen u nesvesti.

Vaši komentari
Ostavite komentar