'

Nastavlja se usluga lični pratilac u Požarevcu (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 17.09.2019
0

Obuka za nove lične pratioce deteta, na teritoriji grada Požarevca nedavno je održana. Projekat je počeo 2017. godine i do sada je broj ličnih pratioca dece dostigao broj od 35 ali postoji potreba da se za narednu godinu, usluga pruža u većem broju, rekla je gostujući u jutarnjem programu “Nedremanje” Jasmina Turudić, predsednica Udruženje za negovanje zdravih stilova života „Veritas”.

 

Obuka Lični pratioc je sastavni deo projekta „Pilotiranje usluge lični pratilac deteta“ na teritoriji grada Požarevca. Realizaciju ovog projekta sprovodi Udruženje za negovanje zdravih stilova života „Veritas“ uz finansijsku podršku grada Požarevca.

Kako je istakla Jasmina Turudić, predsednica Udruženje „Veritas”, usluga ličnog pratioca se odnosi na podršku deci i učenicima sa smetnjama u razvoju koja pohađaju osnovnu ili srednju školu ili predškolsko pripremni program u vrtićima jer svrha usluge je pružanje individualne praktične podrške radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici, radi uspostavljanja što većeg nivoa samostalnosti.

Detaljnije o ovome u snimku gostovanja…


Vaši komentari
Ostavite komentar