'

Kostolački polumaraton u subotu 14. septembra

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: ksckostolac
Pet, 13.09.2019
0

Sam događaj obuhvata tri trke. „Trka maratončića“ u kojoj učestvuju deca do 6 godina, koja počinje u 10.30 časova, „Trka zadovoljstva“ na pet kilometara i glavna trka “Trka legionara” sa početkom u 11 časova.Cilj manifestacije nije samo trčanje, već i druženje, tako da su svi dobrodošli da se priključe bilo kao takmičar ili gledaoci.
Prijavljivanje za “Trku maratončića” i “Trku zadovoljstva” je na dan trke u Kostolcu na startu, ispred Sportske hale u Kostolcu, i učešće u tim trkama je besplatno. Prijave za glavnu trku “Trku legionara” takođe su moguće i na sam dan trke u prijavnom centru.
Prijavni centar biće u arheološkom parku Viminacijum gde je obezbeđen parking za automobile i autobuse, ženska i muška svlačionica kao i garderoba koja će biti pod nadzorom organizatora. Poslednji autobusi sa trkačima iz Viminacijuma ka startu trke kreću u 10 časova.
Ova trka od ove godine zvanično sertifikovana i uvrštena u međunarodni sportski, atletski kalendar događaja. Ono što ovu trku izdvaja od drugih jeste trasa trke koja se dobrim delom proteže po samoj obali Dunava kao i istorijska destinacija koja je uzeta za sam cilj trke a to je popularno Arheološko nalazište Viminacijum.
Organizatori ovog polumaratona su Centar za kulturu „Kostolac,  „Maraton tim Požarevac“ , Viminacium Adventure, Viminacium Rimski Grad i Legijski Logor, a pod pokroviteljstvom  grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac.
Tom prilikom, za potrebe održavanja trke,  u vremenskom intervalu od 10:30-14:30 časova  biće zatvorene sledeće ulice (ulice će se postepeno otvarati po prolasku poslednjeg takmičara) u Kostolcu:


Polumaratonska trka ulice trase :
– Start trke ispred sportske hale ul.Bože Dimitrijevića
– Jadranska
– Trudbenička
– Partizanska
– Jovana Dučića ( put za plažu Topoljar )
– put za naselje Ostrovo ( do 700m od prve krivine posle Dunavca )

po okretu povratak ulicama:
– Jovana Dučića
– Partizanska
– Prvomajska
– Bože Dimitrijevića
– Veljka Dugoševića
– Nikole Tesle ( levo prema Termoelektrani A )
– Kneza Lazara (put za restoran Dragulj )

po okretu povratak ulicama:
– Kneza Lazara
– Kobalova (  put za naselje Stari Kostolac )
– Vuka Karadžića
– put kroz selo Kostolac ( prema Termoelektrani B )
– put preko mosta na Mlavi ka glavnoj kapiji Termoelektrane B
– put od Termoelektrane B do cilja trke Viminacijum

Ove godine očekuje se veliki broj učesnika i ono što obećava je veliki broj već prijavljenih učesnika, a do sada je već veliki broj takmičara a od toga i jedan broj stranaca.

Vaši komentari
Ostavite komentar