'

Sportsko rekreativne aktivnosti na bazenu i Stadionu malih sportova

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Sportsko rekreativna Asociijacija
Čet, 15.08.2019
0

Sportsko rekreativna Asociijacija je u partnerskoj saradnji sa požarevačkim Sportskim centrom ovog leta pokrenula program sportsko – rekreativnih aktivnosti pod nazivom „Sportsko leto 2019“. Program se sastoji od organizacije fitnes vežbanja u vodi, koji se sprovodi na gradskom bazenu i održavanja zabvnih programa takmičarskog karaktera za decu svakog vikenda na Stadionu malih sportova. Treninzi na bazenu se održavaju dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 20 sati, tokom čitavog letnjeg raspusta i naišli su na ogromno interesovanje javnosti. Na svkom treningu prisutno je od 60 do 70 vežbača različitog uzrasta.


Posebno raduje činjenica da se programu priključio veliki broj požarevačkih penzionera, pogotovo žena koje sa izrazitim entuzijazmom i motivacijom prilaze svom treningu i zaista daju primer mlađima kada je radna etika i opšta kultura u pitanju.


Renovirani Stadion malih sportova je ispunio svoju svrhu i širom otvorio vrata za održavanje takmičenja zabavnog karaktera za sve mališane uzrsta od 4 do 12 godina. Svakog vikenda održavaju se turniri zabavnog karaktera u poligonima spretnosti, preciznom šutiranju uz savladavanje prepreka, ali i udaranja u karate vreću. Požarevački mališani imaju prilike da se smisleno  druže, nadmeću, uče pristojnom ponašanju i opštem fer pleju.
Za svakog učesnika Asocijacija je obezbedila prigodne nagrade, kako bi dodatno motivisala naše najmlađe sugrađane da se aktivno uključe u sportske programe i od malena upute ka zdravim navikama i aktivnom životu.

Vaši komentari
Ostavite komentar