'

Golubac uz pomoć EU sanira sportske terene i gradi krov na letnjoj pozornici

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: eKapija
Sre, 14.08.2019
0

Golubac će, uz podršku Evropske unije, odnosno preko razvojnog programa EU PRO, raditi na unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija. U okviru radova ukupne vrednosti 120.000 EUR, biće sanirani sportski tereni i izgrađen krov na letnjoj pozornici.Kako se navodi na sajtu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu.
Radovima na putnoj infrastrukturi, izgradnji biciklističko-pešačke staze od vikend naselja Vinci-Usije do tvrđave Golubački grad i izgradnjom plaže u Golupcu, koja će započeti u ovoj godini, nastavlja se ulaganje u turizam koji je jedan od strateških ciljeva razvoja opštine.
Ulaganjem u turizam i bogatom turističkom ponudom mi doprinosimo razvoju lokalne zajednice kao i unapređenju privrede, što znači otvaranje novih radnih mesta i priliku za mlade da ostanu da žive i rade u Golupcu - kaže predsednik opštine Golubac Nebojša Mijović.
Između ostalog, đacima iz obližnje škole tereni biće dostupni za časove fizičkog vaspitanja, a osobama sa invaliditetom za rekreaciju.
Ove aktivnosti sprovode se u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Vaši komentari
Ostavite komentar