'

Gužve na granicama – koristite alternativne prelaze

DRUŠTVO
Autor: Hit 1
Izvor: RTS
Ned, 28.07.2019
0

I danas, drugog dana vikenda, očekuje se pojačan saobraćaj i duže zadržavanje na gotovo svim graničnim prelazima na kojima se formiraju kolone vozila.


Na Horgošu se na ulasku u zemlju čeka oko sat vremena, a na izlasku četrdesetak minuta. Najduža zadražavanja su na granici sa Bugarskom, na prelazu Gradina se na izlasku iz zemlje čeka oko četiri sata, u suprotom smeru nema gužvi. Na Gostunu nema dužih zadržavanja u oba smera.
Na graničnom prelazu Batrovci veće gužve su na ulazu u Srbiju, zadržavanje putničkih vozila je oko oko sat vremena.  Na ulazu u Srbiju radi sedam traka za putnička vozila i dve za autobuse.  U poslednjih 24 časa na Batrovcima je u Srbiju ušlo 11.000 putnika, oko 160 autobusa i oko 43.000 putnika. U jeku turističke sezone preko Batrovaca je za mesec dana prešlo oko milion putnika.

Savet putnicima je da koriste alternativne granične prelaze kao što su Sot, Ljuba, Bačka Palanka. Na izlazu iz Srbije nema dužih zadržavanja.
Sledećeg vikenda očekuje se smena turista, nadležni kažu da se tada veće gužve očekuju na izlazu iz Srbije.
Savet putnicima je da budu na oprezu jer su u toku radovi na rekonstrikciji auto-puta od graničnog prelaza prema Šidu i Rumi.

Na graničnom prelazu Preševo veće gužve su u pravcu ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj. Na izlazu se čeka oko 40 minuta, otvoreno je šest kolovoznih traka. Na ulazu u Srbiju zadržavanja su mnogo kraća.
Za 24 časa prvog dana vikenda granicu je prešlo 75.000 putnika.
U graničnoj policiji tokom dana očekuju jak intezitet saobraćaja, čekanja neće biti duža od 40 minuta.

Alternativni granični prelaz za Preševo je Prohor Pčinjski.

Vaši komentari
Ostavite komentar