'

Uskoro nova B zona, poziv stambenim zajednicama do 15. avgusta

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Hit radio
Pon, 15.07.2019
0

JKP „Parking servis“ Požarevac uskoro uvodi novu B - zonu naplate parkiranja. Reč je o zoni naplate parkiranja koja će biti uvedena u blokovima zgrada u centru grada.


 U novoj B – zoni vreme parkiranja biće ograničeno na 2 sata, cena započetog biće 60 dinara, a stanari u tim blokovima imaće pravo na povlašćenu  parking kartu po ceni od 380 dinara na mesečnom nivou.
Interesovanje stanara u centru grada za ovaj projekat je veliko, jer zaista godinama imaju problem da parkiraju u zonama gde žive, obzirom da su parking prostori u blokovima zgrada u centru grada besplatni za korišćenje. Uvođenjem nove B-zone ovi parking prostori biće rasterećeni, obzirom da će biti najskuplja parking Zona u gradu, na taj način ove parking prostore vratićemo stanarima, a svima onima koji dolaze u centar grada da završe neku obavezu na sat ili dva, omogućićemo da u svakom trenutku mogu da nađu slobodno parking mesto.


Za sada su u planu parking prostori u bloku zgrada u ulici Čede Vasovića tzv. blok zgrada „Đura“, zatim parking prostor u ulici Moše Pijade iza „Matijevića“ koji se prostire do ulice Braničevski skver, i parking prostor u Sinđelićevoj ulici, nakon završetka radova u istoj. Pored toga što ćemo na ovaj način rešiti problem parkiranja u centru grada, takođe ćemo ove parking prostore i urediti pre nego što se uvedu u sistem naplate.

JKP ,,Parking servis" Požarevac poziva sve stambene zajednice koje imaju isti problem, da se obrate sa predlozima najkasnije do 15. avgusta.

"Nakon razmatranja pristiglih predloga, organizovaćemo jedan sastanak sa predstavnicima odabranih stambenih zajednica,  kako bismo što pre pristupili izradi projekata za sve planirane lokacije. Smatram da ćemo na ovaj način zaista rešiti problem parkiranja u najužem centru grada, a stanarima u centru omogućiti da parkiraju ispred svojih zgrada uz simboličnu mesečnu pretplatu" - istakla je Marija Papović, direktor ovog Javnog preduzeća.


Vaši komentari
Ostavite komentar