'

Tokom dana suvo, večeras novo naoblačenje

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: w2u, Hit radio
Uto, 9.07.2019
0

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas i u sredu na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će povremeno biti praćeni jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše, narocito u sredu - 30 do 40 milimetara za 12 sati.U noći između utorka i srede i u sredu kiša se očekuje u većem delu Srbije, a ponegde će biti i pljuskova sa grmljavinom. Na jugozapadu Srbije ponovo se očekuju veoma obilne padavine, a palo bi dodatnih 20 do 40 mm kiše po kvdratnom metru, što znači da bi na ovom području Srbije od utorka posle podne do srede uveče palo i preko 50 mm kiše po kvadratnom metru, pa se na ovom području Srbije usled očekivanih obilnijih padavina očekuje povećan oprez, a naročito se oprez preporučuje i duž bujičnih tokova.

U Požarevcu ujutru prestanak kiše, a pre podne kratkotrajno razvedravanje. Posle podne novo naoblačenje, uveče i u toku noći ponovo kiša i kratkotrajni pljuskovi. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura oko 17°C, a najviša dnevna oko 25°C.

Narednih dana sa severa se do Srbije očekuje dalji priliv osetno svežije vazdušne mase. Maksimalna temperatura u utorak biće od 23°C na severu do 30°C na jugu i jugoistoku Srbije, u Beogradu do 24°C. Još hladnije biće u sredu. Maksimalna temperatura biće od 17 do 23°C, u Beogradu do 18°C, a na severu Vojvodine do 25°C i u tim predelima biće suvo.

Vaši komentari
Ostavite komentar