'

Počeo upis u srednje škole

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Tanjug
Pon, 8.07.2019
0

Upis u srednje škole za svršene učenike osnovnih škola počeo je danas, trajaće i sutra, a učenici koji su ostali neraspoređeni, danas popunjavaju liste želja za drugi upisni krug.U srednjim stručnim školama i gimnazijama mesta ima za 76.239 učenika, a prema podacima Ministarstva prosvete osnovnu školu je završilo 69.388 učenika.
Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs, već je objavljen raspored učenika i ko će dobiti đačku knjižicu željene škole, a ko će morati da se zadovolji upisom u neku od škola koja nije na vrhu njegove liste želja.

Prema podacima Ministarstva prosvete, osmi razred je završilo 69.388 učenika. Male maturante čeka 76.239 mesta u gimnazijama i srednjim stručnim školama.


Godinama u nazad najveće interesovanje đaka je za medicinske škole i gimnazije.
Za medicinsku sestru vaspitača bilo je potrebno 94,03 boda, za fozioterapeutskog tehničara 94,36 bodova, ginekološko- akušersku sestru 92,28 bodova, za zdravstvenog negovatelja 72,82 boda, masera 77,57 bodova.

Za učenike koji su ostali neraspoređeni, jer nisu imali dovoljan broj bodova za škole koje su naveli, predaja lista želja za drugi upisni krug obavlja se danas.

Vaši komentari
Ostavite komentar