'

Saveti za bezbednu vožnju po vrućini

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 5.07.2019
0

Došlo je vreme za odmor, veoma je važno da se pažljivo pripremite. Mi smo pripremili nekoliko saveta, kojih bi trebalo da se pridržavate kako bi bez mnogo muke stigli na željenu destinaciju i svakako uživali u putovanju.Pre nego što krente na put proverite tehničku ispravnost vozila, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, stanje pneumatika i elektroinstalacija. Ne dopustite da vas neki skriveni kvar iznenadi tokom vožnje.
Naspavajte se pre nego što sednete za volan i krenete na put. Nemojte voziti u papučama, obuća mora biti takva da ne može lako da vam spadne sa stopala.

Ukoliko je moguće, izbegavajte vožnju u noćnim satima, bez obzira na to što su tada manje gužve.
Pokušajte da na svaka dva sata pravite pauze od 15 minuta, a prilikom svakog ulaska u vozilo, prethodno ga provetrite.

Vodite računa i o načinu na koji koristite klima uređaj u kolima - razlika u spoljašnjoj temperaturi i temperaturi u vozilu treba da bude od pet do 10 stepeni, a idealno je oko sedam stepeni.

U pauzama tokom vožnje savetuje se ispijanje dovoljne količine vode i bezalkoholnih osvežavajućih napitaka.

Vežite pojas, bez obzira na to što vam, možda, smeta, žulja vas i slično, takođe, moraju da se vežu svi u atuomobilu - suvozač i oni koji sede na zadnjim sedištima u vozilima.
Deca mlađa od tri godine moraju da se voze u dečjem bezbednosnom sedištu.

I na kraju, ne žurite i ne pretičite na mestima gde to nije bezbedno, pravite pauze. Uživajte u putovanju, to je najbitnije!
Vaši komentari
Ostavite komentar