'

Predsednik Vučić u Petrovcu posetio fabriku "Eko step pelet"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Sub, 6.04.2019
0

Nakon Žabara Vučić je posetio u Petrovcu na Mlavi fabriku "Eko step pelet", čijih 40 radnika, godišnje u tri smene proizvede do 35.000 peleta za domaće i strano tržište.


Ispred farbike, predsednika je dočekalo lokalno rukovodstvo, građani sa srpskim trobojkama, kao i najmlađa grupa pretrovačkog ansambla i sportisti: fudbaleri, rukometaši, odbojkaši, šahisti, Sportskog saveza Petrovca na Mlavi.

Direktorka Svetlana Božinović rekla je da je fabrika kupljena iz stečaja 2017. godine i da je do sada u nju uloženo skoro šest miliona evra. Božinović je dodala da je sve što je uloženo domaći kapital, bez zaduženja i subvencija.

U Fabrici koja je prošle godine proglašena za lidera reiona, proizvodi se pelet za grejanje od bukve, za čiju nabavku kompanija ima desetogodišnji ugovor sa "Srbijašumama", i izvozi proizvode u BiH, Sloveniju, Italiju, Grčku, Bugarsku.

Nakon ovog mesta, predsednik Srbije odlazi u Krepoljin, pa u Kučevo, a u Velikom Gradištu obići će sportsku halu i teren. Na kraju posete, obratiće će se građanima na centralnom skupu u Požarevcu. Osim Vučića, na skupu će govoriti i premijerka Srbije Ana Brnabić o cemu smo vec pisali http://www.hitradio.rs/vest/13734/poznat-plan-obilaska-branicevskog-okruga


Vaši komentari
Ostavite komentar