'

Predstavljen projekat „Pun pogodak“

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 27.03.2019
0

Omladina JAZAS-a Požarevac predstavila je projekat pod nazivom „Pun pogodak“ finansiran od strane „Opens“ Omladinske prestonice Evrope Novi Sad kroz projekat Omladinski duh u sportskom radu koji realizuje „NAPOR“ Nacionalna asocijacija praktičara/praktičarki omladinskog rada. Partneri u realizaciji ovog programa su „Fit 012“ i „Art distrikt“.


Mladi u Požarevcu su za potrebe Lokalnog akcionog plana obavili  istraživanje i kao probleme identifikovali manjak sportskih i kulturnih aktivnosti namenjenih mladima. Prema istraživanju 45 posto omladine svoje slobodno vreme provodi  kod kuće uz internet, a samo 20 odsto uz neku vrstu sporta, rekla je Tamara Stojković kordinator projekta.


Projekat „Pun pogodak“ je deo obuke za omladinske lidere i ima za cilj da intenzivira kulturno – sportske aktivnosti za mlade u Požarevcu. 

Kako je istakla, mladi najčešće posećuju žurke (33 posto), zatim bioskope (22 posto), koncerte (20 posto) i na kraju pozorište (12 odsto). Svaki treći anketirani opredelio se da kulturne sadržaje posećuje u drugom gradu, u Požarevcu ih posećuje 24 posto mladih, dok 19 odsto nigde ne oplemenjuje svoje vreme kulturnim sadržajima. Ovim projektom želimo da mlade motivišemo da se bave kulturom i fizičkom aktivnošću.

Projekat „Pun pogodan“ će se sa grupom od 15 mladih sprovoditi do polovine juna. Omladina će najpre proći kroz radionicu za organizovanje događaja, dok će kasnije učestvovati u organizaciji ostalih aktivnosti u šta, između ostalog, spada i obeležavanje Svetskog dana sporta, Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, Kreativna radionica… 

Vaši komentari
Ostavite komentar