'

Održano savetovanje za poljoprivredne proizvođače

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs
Čet, 7.02.2019
0

U organizaciji opštine Veliko Gradište, u sredu 6. februara, u sali Skupštine opštine održano je savetovanje za poljoprivredne proizvođače sa ove teritorije.

 

U ime domaćina, prisutne je pozdravila pomoćnica predsednika opštine, Gordana Jecić, koja se poljoprivrednicima zahvalila na izuzetnom odazivu i naglasila da opština Veliko Gradište, sada već tradicionalno, organizuje ovakva savetovanja sa aktuelnim i korisnim temama za poljoprivrednike.

Ona je najavila i predstojeću registraciju poljoprivrednih gazdinstava koja će početi 1. marta i trajati do 30. aprila ove godine, o čemu su obaveštenja upućena svim mesnim zajednicama kako bi zainteresovani na vreme dobili informacije i prikupili potrebnu dokumentaciju.

Predstavnici Poljoprivredne savetodavne stručne službe iz Požarevca prisutnim poljoprivrednicima su dali uputstva o predstojećoj registraciji poljoprivrednog gazdinstva, o tome ko može da izvrši registraciju, potrebnoj dokumentaciji i koje su prednosti aktivnog statusa poljoprivrednog gazdinstva.

Na održanom savetovanju bilo je reči i o bolestima strnih žita, kako ih prepoznati i kako tretirati promene da ne bi zahvatile veće površine. Dato je obaveštenje poljoprivrednicima da mogu svakog radnog dana donositi uzorke zemljišta na fizičko-hemijsku analizu kao i da je ova usluga besplatna.

Predstavnici promoterskih kuća KWS, BASF, AGRO APM su izlagali o paleti njihovih proizvoda, za šta se koriste i gde mogu da se nabave.

Kreditne linije za poljoprivrednike predstavile su Komercijalna banka i banka Poštanska štedionica, a Aleksandar Ignjatijević je, ispred Odeljenja za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu Opštinske uprave Veliko Gradište, predstavio Program poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2019. godinu.

Vaši komentari
Ostavite komentar