'

Nova vozila JKP „Komunalne službe“ Požarevac (VIDEO+FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 6.12.2018
0

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasovic, sa saradnicima, obišao je garažu JKP „Komunalne službe“, gde su predstavljena nova vozila ovog preduzeca. 


Ovom prilikom predstavljen je novi vozni park ovog komunalnog preduzeća: novi smećari, cisterne, čistilice za lišce i sneg. Ove godine grad Požarevac izdvojio 142 miliona dinara za obnovu osnovnih sredstava ovog komunalnog preduzeća. 

Kako je rekao gradonačelnik Spasović, ove godine se očekuje i izbor izvodača za radove za izgradnju reciklažnog centra i transfer stanice u Požarevcu, kod već postojeće sanitarne deponije Jeremino polje.

"Sledeće godine predstoji još jedna velika aktivnost što se tiče naše strategije upravljanja otpadom i velika aktivnost radnika iz ovog preduzeća, pre svega na zatvaranju sanitarne deponije i čišćenje divljih deponija koje je već započeto". 

Slobodan Jović, direktor JKP “Komunalne službe” rekao je da ovolika sredstva nikada nije uloženo u ovo preduzeće i da očekuje da uskoro stigne još jedan smećar, kao i auto-podizač. Individualni sektor biće pokrenut sa 11.000 kanti za smece, za šta je izdvojeno 27,5 miliona dinara.

Direktor Jović je prilikom obraćanja rekao i to da je požarevacko komunalno preduzeće u prvih pet po uspešnosti u Srbiji.


Vaši komentari
Ostavite komentar