'

Centar za reciklažu počeo sa probnim radom

KUČEVO JE UVEK ZLATNA IDEJA
Autor: Hit2
Izvor: ekucevo
Pet, 5.10.2018
0

Centar za reciklažu počeo sa probnim radom. Kao pilot projekat za teritoriju čitave Srbije, privlači izuzetno mnogo pažnje –  njegova uspešna realizacija omogućiće potrebna iskustva mnogim drugim lokalnim samoupravama da krenu stopama opštine Kučevo.

 

Prvi deo ovog projekta uspešno je okončan i otpočeo je i drugi kome su prisustvovali predsednik opštine Novica Janošević, menadžerka projekta Slavica Bulutić, koordinatori Suzana Marković i Dušan H Todorović i Slaviša Marijoković ispred JKP “Kučeva”.

Početak radova Centra za reciklažu omogućio je zapošljavanje 16 ljudi. Ova lica neće biti na opštinskom budžetu već će svoja primanja dobijati iz finansijske konstrukcije projekta. Predviđeno je da 4 meseca prinadležnosti dobijaju tako a da se nakon toga finansiraju iz sopstvenih izvora.

Reciklaža otpada je izuzetno značajna – pa će tako uskoro na teritoriji cele opštine biti postavljeno, u prvom mahu, 72 kontejnera u koje će se odlagati ( zasebno) papir, aluminijum, plastika i hartija. Lokalna samouprava je izdvojila još 2 miliona dinara za ove namene pa uskoro treba očekivati da se broj kontejnera udvostruči.
Projekat „Kučevo je uvek zlatna ideja“ finansira opština Kučevo. 

Vaši komentari
Ostavite komentar