'

Otvorena Senzorna soba

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 26.07.2018
0

Juče je otovrena Senzorna soba u požarevačkom Dnevnom boravku dece i omladine ometene u razvoju.  Senzorna soba koja je namenjena deci i omladini sa poremećajem u razvoju donirana je od različitih donatora i grada Požarevca u ukupnoj vrednosti od 396.000 dinara, koji su uloženi u izgradnju i opremanje.


Tatjana Rajić direktor Centra za socijalni rad u Požarevcu rekla je da je u prethodnom periodu ova soba kompletno opremljena i da je spremna za decu.

Frontmen grupe “Van Gogh” rekao je u svom maniru kroz šalu, da je “ljut” na predstavnike Grada Požarevca, ali i na medije jer je donacija koju je grupa “Van Gogh” ovom prilikom dala za ove namene medijski eksponirana, ali i najavio da će i dalje podržavati ovakve akcije.


Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je rekao da je Grad Požarevac učestvovao sa donacijom od 115.000 dinara, što je kako je on ocenio obaveza lokalne samouprave, da pomaže ustanove, i ujedno se zahvalio svim donatorima koji su pomogli izgradnju senzorne sobe.

Slađana Milovanović iz ULS “Milena Pavlović Barili” je istakla da su oni pomogli tako što su slike koje su naslikali u udruženju prodali na aukciji, a novac donirali dnevnom boravku za potrebe izgradnje senzorne sobe.