'

Ministarstvo zdravlja nastavlja sa ulaganjem u zdravstvene ustanove

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: zdravlje.gov.rs
Sre, 16.05.2018
0

Ministarstvo zdravlja nastavlja sa sprovođenjem mera i aktivnosti u cilju dodatnog unapređenja i uspostavljanja bržeg, efikasnijeg i kvalitetnijeg zdravstvenog sistema u Srbiji.

 

U tom pravcu, pored nastavka kadrovskog osnaživanja zdravstvenog sistema, zapošljavanjem mladih medicinskih radnika i odobravanjem stručnog usavršavanja lekara, odnosno specijalizacija, u kontinuitetu se nekoliko godina unazad značajna sredstva izdvajaju za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih zdravstvenih objekata, odnosno za nabavku medicinske opreme i investicije i investiciono održavanje u zdravstvenim ustanovama.

Sredstava koja su raspodeljena iz budžeta za nabavku medicinske opreme, investicije i investiciono održavanje u zdravstvenim ustanovama, za period januar-april 2018.godine iznose 1.752.800.666,59 dinara.

Navedenim sredstvima u prvom kvartalu ove godine nabavljena je savremena dijagnostička oprema za mnogobrojne zdravstvene ustanove u našoj zemlji, poput digitalnog mobilnog rendgen aparata sa C lukom za OB Sveti Luka u Smederevu, UZ aparata sa sondama za potrebe radiologije sa uz dijagnostikom za OB Bor, digitalnog angiografskog aparata za kardiovaskularne, dijagnostičke i interventne procedure u angio sali u OB Kruševac, 3 EKG aparata za OB Novi Pazar ili 2 EKG aparata za potrebe hemato-onkološkog odeljenja KC Niš, 2 kapnografa za anesteziju za OB Loznicu i mnoge druge.

Pored toga, u mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama nastavnjeno je sa rekonstrukcijom i sanacijom prostorija, krovova, mokrih čvorova. Ovakvi radovi izvođeni su u OB Jagodina, OB Ćuprija, OB Požarevac, OB Negotin, OB Kladovo, OB Bor, OB Prokuplje, OB Pirot...

Opširnije i detaljnije pročitajte OVDE.

Vaši komentari
Ostavite komentar