'

Trka mira prolazi kroz Veliko Gradište

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs
Pon, 14.05.2018
0

Najduža štafetna trka na svetu Peace Run – Trka mira 2018, na deonici kroz Srbiju koja vodi od granice sa BiH do rumunske granice, proći će 18. maja i kroz Veliko Gradište.

 

Trka kreće sa Srebrnog jezera, u 08,30 sati, stazom pored Dunava i kroz centar grada, do Trga Mladena Miloradovića gde je za učesnike i posetioce od 09,00 sati organizovan kulturni program i gde će ih dočekati predsednik opštine.

U trci mogu da učestvuju svi, bilo da učesnike pozdrave ili se i sami uključe. Poruka Trke mira je veoma jednostavna: ako možemo da trčimo zajedno u miru i u harmoniji, onda možemo i da živimo zajedno u miru i u prijateljstvu!  Nakon Velikog Gradišta, učesnici će produžiti za Golubac.

Peace Run podržavaju Narodna skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među njima i mnogi istaknuti građani sveta – predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici i ostali.

Tokom prolaska Trke kroz Veliko Gradište, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kneza Lazara i Trg Mladena Miloradovića, od 8,30 do 10 sati.

Vaši komentari
Ostavite komentar