'

Finale Kupa Srbije provera za Evropsko prvenstvo

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: dnevnik.rs, foto sss
Sub, 10.02.2018
0

Poslednja provera reprezentacije Srbije pred vrhunac zimskog dela sezone, Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem (Đer, 16 – 26. februar) i ove godine biće finale Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu (standardno vazdušno oružje za seniorsku i juniorsku kategoriju).

 

Najbolji strelci naše zemlje će se za medalje boriti u subotu i nedelju u Smederevu, na strelištu u Sportskoj hali, koje će peti put u poslednjih šest godina, biti domaćin finalnog turnira nacionalnog Kupa u A programu.

U svakoj od osam disciplina za finalni turnir se plasiralo po deset najboljih na osnovu bodova prikupljenih u tri kvalifikaciona kola, ali na vatrenu liniju će izaći 101  strelac iz 26 klubova, jer mnogi takmičari gađaju samo kao članovi timova, u nadmetanju za ekipni plasman.

Juniori će se takmičiti u subotu 10. februara. Dan kasnije na programu je takmičenje u seniorskoj konkurenciji, u kojoj će uz seniore gađati i omladinci koji su se plasirali među deset najboljih u apsolutnoj kategoriji. Finala u subotu počinju u 13 časova, a u nedelju u 14.45.

Zlatne medalje u konkurenciji seniora braniće Zorana Arunović (Olimpik 011) , Damir Mikec (Policajac), oboje pištoljem, i Milutin Stefanović („Čika Mata“), koji je na prošlogodišnjem finalu Kupa u Smederevu ostvario najbolji rezultat takmičenja, oborivši državni rekord kvalifikacija puškom (632,1). Najveće iznenađenje prošlogodišnjeg Kupa, Tiha Todorović („M. M. Lukanjac“), pobednica puškom u takmičenju seniorki, se nije kvalifikovala za finale ove sezone.

Većina osvajača najsjajnijih odličja u konkurenciji juniora i juniorki u Kupu Srbije 2017, neće se boriti za nove omladinske trofeje, jer su prešli u seniorsku kategoriju. Međutim, mnogi doskorašnji omladinci su ozbiljni kandidati za najviši plasman u apsolutnoj konkurenciji, poput strelaca puškom Lazara Kovačevića (Jagodina 92), evropskog juniorskog vicešampiona iz 2017, zatim Stevana Jovanovića („Čika Mata“),  Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790) ili Jelene Tomić (Kikinda) koja gađa pištoljem. Četvoro spomenutih strelaca će na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem debitovati u seniorskoj selekciji.

Pobedničke pehare u ekipnoj konkurenciji braniće Jedinstvo, Stara Pazova (žene, puška), „Čika Mata“, Kragujevac (puška, muškarci), Smederevo (pištolj, žene) i Policajac, Beograd (pištolj, muškarci).

Vaši komentari
Ostavite komentar