'

Požarevljani na gastronomskom festivalu u Moskvi

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Novi magazin, Hit radio
Ned, 7.01.2018
0

Ekipa iz Srbije, odnosno iz Požarevca učestvovaće na osmom međunarodnom Omladinskom gastronomskom festivalu "Obnavljamo tradicije" koji se održava na Božić ali i Vaskrs u Moskvi.


Kako prenosi portal Puls grada, prvi put na festivalu će učestvovati ekipa iz Srbije koju čine profesor kulinarstva i praktične nastave Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu Nikola Radišić sa učenicima Srećkom Predićem i Petrom Mišićem.

Učesnici iz Srbije će učestvovati u takmičarskom delu i na konferenciji "Oblici međunarodne saradnje u stručnom obrazovanju" 15. januara.

Profesor Nikola Radišić je kazao da je poziv dobio od organizatora festivala kao i da će to biti njegovo prvo takmičenje van Srbije.

"Poziv sam dobio na lično ime, što me je iznenadilo i osećaj je bio neverovatan. Znate, prvi put na međunarodnom takmičenju, ja kao profesor, a potom i deca iz kulinarske struke", kazao je Radišić.

Učenici kulinarskih škola iz Rusije, Srbije, Bugarske, Rumunije, Republike Srpske i drugih zemalja takmičiće se na festivalu u spremanju prazničnih jela i serviranju trpeze.

Takmičarski deo ima četiri kategorije - božićno hladno pređelo od živine, svetsko božićno pecivo, božićno hladno pređelo od rečne ribe i dekorisanje božićne trpeze, a svaku kategoriju ocenjivaće poseban profesionalni žiri.

Na manifestaciji će učestvovati i ambasade različitih zemalja koje će pokazati prazničnu trpezu dekorisanu u duhu narodne tradicije.

Festival su podržali Odeljenje za nacionalnu politiku i regionalne odnose grada Moskve, Privredna komora Rusije, Međunarodni savez javnih udruženja "Rusko udruženje za međunarodnu saradnju" i ambasade pravoslavnih zemalja.

Vaši komentari
Ostavite komentar