'

Novi aparati u kostolačkom Domu zdravlja

DOGAĐAJI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Uto, 19.12.2017
0

Dom zdravlja u Kostolcu je od juče bogatiji za dva nova aparata koja će uveliko poboljšati dijagnostiku iz oblasti ginekologije.

Novina je CTG aparat koji registruje srčane tonove ploda, kao i ultrazvučni aparat najnovije generacije . Oba aparata su dar Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac i predate su na korišćenje Službi za zdravstvenu zaštitu žena u tamošnjem Domu zdravlja.

Pohvalivši odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac , direktor Doma zdravlja Požarevac, Dragan Rakić istakao je da će upravo ona doprineti da se trend uvođenja novih aparata nastavi. Značaj novog CTG i ultrazvučnog aparata istakla je i dr Borka Šutović, rukovodilac kostolačkog Doma zdravlja, kao i dr Tamara Seke, specijalista ginekologije i akušerstva. Ona je istakla da se na godišnjem nivou pregleda između 4.500 do 5.000 pacijentkinja sa teritorije Gradske opštine Kostolac, dok na mesečnom nivou na pregled dođe oko 100 trudnica.

Predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić, najavio je nastavak akcije opremanja Doma zdravlja ali u perspektivi i proširenje njegovih kapaciteta.

- Nastavljamo da radimo na rešavanju imovinsko – pravnih odnosa zemljišta na kome se nalazi kostolački Dom zdravlja, a nismo odustali ni od izrade projektne dokumentacije za izgradnju novog Doma zdravlja, što predstavlja komplikovan proces, ali ćemo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom nastojati da Kostolac dobije ono što zaslužuje. -  kazao je Savić, u čijem je društvu bio i direktor OŠ Jovan Cvijić, Serdžo Krstanoski, a koji je takođe naveo da će se ovom donacijom uveliko pospešiti zdravstvena zaštita Kostolčana.

Vaši komentari
Ostavite komentar