'

Počinje Sajam sporta

DRUŠTVO
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Pet, 24.11.2017
0

Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, biće svečano otvoren u 12 sati, u Hali 1 Beogradskog sajma.


Sajam sporta, koji traje od danas do nedelje uz besplatan ulaz, otvoriće ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Drugi dan sajma obeležiće dolazak selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Ðordevića i košarkaša sa kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju i druže.

Potvrđen je dolazak i ženske rukometne reprezentacije, automobiliste Dušana Borkovića, trenera teniske reprezentacije Nenada Zimonjića, veslačkog olimpijskog dvojca Vasić – Bedik i mnogih drugih.

Na Sajmu će biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine.

Svakog dana na programu biće besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Na centralnim terenima će biti tereni za košarku, rukoment, badminton, tenis, kao i modifikovani „kavez“ za softbol, bejzbol i kriket. Sajam sporta okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u zemlji, uz domaćine Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, učestvuju Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Antidoping agencija Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.

Vaši komentari
Ostavite komentar