'

Bezbednost dece u saobraćaju prioritet MUP-a

DRUŠTVO
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Sre, 22.11.2017
0

Direktor policije Vladimir Rebić poručio da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova i podsetio da je vladinom Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, za period od 2015. do 2020, predviđeno da nijedno dete ne pogine u saobraćajnim nezgodama.


„Nećemo biti zadovoljni dok ijedno dete strada na srpskim putevima“, rekao je Rebić na konferenciji za medije na kojoj je predstavljena preventivna kampanja „Put i ja“, usmerena na povećanje bezbednosti dece u saobraćaju, koja će se od decembra ove godine realizovati sa kompanijom „Reno Nisan Srbija“.

O značaju ove i sličnih aktivnosti, kako je rekao direktor, govori i činjenica da poslednjih godina nijedno dete nije stradalo na putu od kuće do škole.

Rebić je podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova već godinama realizuje akciju „Škola“ posvećenu prvenstveno bezbednosti prvaka u saobraćaju, a od ove godine sprovodi se i projekat „Osnovi bezbednosti dece“ za učenike 4. i 6. razreda, gde je jedna od tema predavanja i bezbedno učešće dece u saobraćaju.

Preme rečima Rebića kampanja „Put i ja“ je namenjena učenicima trećeg razreda osnovne škole.

„Analize pokazuju da su učenici trećeg razreda na neki način posebno ugroženi, jer to je uglavnom period kada put od kuće do škole i obratno počinju da prelaze sami, u tom uzrastu stiču jedan nivo samopouzdanja, a da im u isto vreme pažnja opada i zbog toga je značajno da se ovakva aktivnost sprovodi sa decom tog uzrasta“ istakao je Rebić.

Direktor je još jednom apelovao na sve roditelje da promene svoje navike i decu prevoze na adekvatan način kako to predviđa zakon, saopšteno je iz MUP-a.

Vaši komentari
Ostavite komentar