'

OŠ "Sveti Sava" učesnica programa "Erasmus+"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 10.11.2017
0

Požarevačka Osnovna škola „Sveti Sava“ jedna je od učesnica programa EU „Erasmus+“ kojim se pruža podrška obrazovanju.

 

Tim OŠ „Sveti Sava“ iz Požarevca u sastavu Olivera Ilić koordinator projekta- profesor engleskog jezika, Margareta Sekulović, direktor škole, Svetlana Spasić školski pedagog i Slađana Kojić učitelj/bibliotekar, učestvuju u programu sa projektom „Kulturna tradicija u savremenom svetu“ i deo projekta je već realizovan.

U okviru realizacije direktorka škole  Margareta Sekulović i Slađana Kojić boravile su u partnerskoj školi u mestu Rošija kod grada Sibia, utransilvanijskom delu Rumunije.

Kako je za naš medij istakla direktorka Sekulić cilj odlaska je jačanje kompetencija u oblasti obrazovanja, sticanje novih znanja o mogućnostima internacionalizacije škole i povezivanje škole sa školama –partnerima u projektu.


„Ono što karakteriše školu je šest izdvojenih odeljenja i veliki broj učenika romske pripadnosti. Najviše problema ta škola ima sa odlivom učenika i neredovnim pohađanjem nastave. Uz mnogo napora, uključivanje u različite programe i projekte, rukovodstvo škole i nastavnici uspevaju da rešavaju te probleme. Kao i naša škola, i ova u Rošiji ima odeljenje polaznika koji stiču osnovna znanja i veštine kroz program obrazovanja odraslih“, rekla je direktorka dodajući da je boravak u ovoj školi bio izuzetno prijatan jer su kolege imale puno razumevanja za sva njihova pitanja i bili su spremni za saradnju.

U cilju upoznavanja naše zemlje, grada i škole, direktorka je prezentacijom predstavila obrazovni sistem Republike Srbije, kulturno-istorijske znamenitosti grada Požarevca i rad OŠ „Sveti Sava“ dok je učiteljica Kojić održala likovne radionice za učenike i nastavnike i predstavila tehniku dekupaž koja se koristi za ukrašavanje različitih predmeta.

Erasmus+ je program Evropske unije za podršku obrazovanja. Njen budžet od 14,7 milijardi evra pruža mogućnost za više od 4 miliona Evropljana da studiraju, obučavaju se, steknu iskustvo i volontiraju u inostranstvu.Vaši komentari
Ostavite komentar