'

Peticija za doživotni zatvor ubicama dece

DOGAĐAJI
Autor: Hit 1
Izvor: N1, Hit radio
Uto, 24.10.2017
0

Danas je u oko 40 gradova Srbije počelo je prikupljanje potpisa za izmenu krivičnog zakona, odnosno uvođenje doživotne kzne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica, koju je inicirala Fondacija "Tijana Jurić". Prikupljanje potpisa u Požarevcu biće organizovano na Starom korzou u petak 27. oktobra u vremenu od 12 do 18 sati, dok će tokom naredna dana vikenda u istom vremenskom intervalu, prikupljanje potpisa biti obavljano u Gradskom parku.Potpisivanje peticije organizovano je do 29. oktobra, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je prikupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana.

Predstavnik Fondacije Igor Jurić rekao je za RTS da će prikupljanje potpisa biti organizovano u više od 40 gradova Srbije, u Beogradu, Valjevu, Čačku, Novom Sadu, između ostalih u Požarevcu.

"Ogromna je zainteresovanost. Više od 2.000 majki je želelo da volontira. I da skupština ovo ne shvati ozbiljno, ovo će mi biti čast da radim. Ovo nije političko i versko pitanje, već moramo da dokažemo da su nam deca najbitnija", istakao je Igor Jurić za RTS.

Fondacija "Tijana Jurić" je neprofitna organizacija osnovana 2016. sa zadatkom da doprinese većoj bezbednosti dece.

Kako Hit radio saznaje, putem izvora društvene mreže Facebook, prikupljanje potpisa biće organizovano na Starom korzou u petak 27. oktobra u vremenu od 12 do 18 sati, dok će tokom naredna dana vikenda i u istom vremenskom intervalu, prikupljanje potpisa obaviti u Gradskom parku.


Petnastogodišnju Tijanu Jurić krajem jula 2014. je ubio Dragan Đurić iz Surčina koji sada izdržava kaznu od 40 godina zatvora.

Vaši komentari
Ostavite komentar