'

Smederevska jesen od 7. do 10. septembra

OKRUG
Autor: Hit 1
Izvor: Studio B
Sre, 30.08.2017
0

Jubilarna „Smederevska jesen“, koja ove godine obeležava 130 godina od osnivanja biće održana od 7. do 10. septembra, a pored uživanja u vinu, izložbama voća, grožđa i jabuka, posetioce očekuje bogat muzički, kulturni i dečji program.


Program manifestacije počinje u četvrtak 7. septembra uličnim performansom „Rađanje vinove loze“ smederevskog pozorišta „Patos“ i nastavlja se koncertima na gradskom trgu gde će između ostalih nastupiti Alen Islamović izvodeći hitove poznatih rok-bendova „Bijelo dugme“ i „Divlje jagode“, rečeno je novinarima u Turističkoj organizaciji Srbije.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za naredni dan, 8. septembar, kada će u srednjovekovnom ambijentu Malog grada Smederevske tvrđave nastupiti srpska operska diva Jadranka Jovanović i operski bard Oliver Njego.

U kasnijim večernjim satima na gradskom trgu Smederevci i mnogobrojni turisti iz drugih gradova uživaće na koncertu pod nazivom „Simfonija Smaka“, svojevrsnom omažu čuvenoj rok-grupi, u fantastičnom spoju rok-zvuka grupe „Osvajači“ i simfonijskog orkestra.

Tokom manifestacije posetioce očekuju nastupi mnogih renomiranih izvođača među kojima su etno grupa „Vrelo“, „Garavi sokak…

Poseban kuriozitet za turiste jesu organizovane posete vili „Zlatni breg“, nekadašnjem letnjikovcu dinastije Obrenović, a tu je i obilazak grada turističkim autobusom u kojem će posetioci imati priliku da panoramski sagledaju lepote nekadašnje srpske prestonice na obali Dunava.

„Smederevska jesen“ je turistička, vinska i privredna manifestacija koja pored predstavljanja visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda posetiocima nudi bogat program, kao i priliku da se bolje upoznaju sa karakteristikama smederevskog kraja.

Vaši komentari
Ostavite komentar