'

Održani „Pantelejski susreti“ u Milanovcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: zagubica.org.rs
Sub, 12.08.2017
0

Pantelejski susreti, manifestacija po kojoj je naselje Milanovac u opštini Žagubica prepoznatljivo i koja se svake godine organizuje na Dan Sv. Pantelejmona, 9. avgusta, održana je ove godine sedmi put.


Programu je prethodio defile učesnika od centra naselja do osnovne škole u kojoj je i održana manifestacija.

Nastupila su kulturno-umetnička društva : KUD ‘’Slemen” iz Milušinca kod Sokobanje, ‘’Đura Jakšić’’ iz Velikog Sela- opština Malo Crniće i ‘’Izvor’’ iz Laznice, kao i instrumentalisti pred kojima je, sudeći prema reakcijama publike, sigurno blistava karijera: Nevena Obradović, solo gitara, i Milan Ilić, mladi virtuoz na harmonici iz Velikog Sela.

Program je otvorio zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković. Na kraju programa, predsednik MZ ‘’Vrelo” Tihomir Paunović, dodelio je zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način doprineli organizaciji ovog događaja, kao i svim pojedincima iz ovog mesta koji su učestvovali u opremanju nove seoske ambulante na početku ove godine, što je svakako dogaćaj vredan pažnje s obzirom na to da je Milanovac prvo selo u kome su se meštani organizovali na ovakav način i svojim prilozima doprineli koristi svih meštana sela, a to su svakako potezi koje podržava i pomaze i lokalna samouprava.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Žagubica i Mesna zajednica ‘’Vrelo’’ Milanovac, uz pokroviteljstvo opštine Žagubica.

Vaši komentari
Ostavite komentar