'

Moravski konaci u Velikoj plani u punom sjaju

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Hit radio
Čet, 13.07.2017
0

Obnova restorana posle požara u Etno selu "Moravski konaci" privodi se kraju. Jedan od ambijentalno najlepših restorana sa etno elementina na našim prostorima svoja vrata za posetioce će otvoriti 22. jula, potvrdila je Hit radiju Dragana Milanović, menadžer ovog kompleksa.

 

Etno selo Moravski konaci izgrađeno je tokom 2007.godine a zvanično pušteno u rad 15. decembra 2007. godine. Nažalost u aprilu mesecu ove godine restoran sa recepcijom je u potpunosti izgoreo. Velikim angažovanjem i trudom menadžmenta i zaposlenih, nakon samo nekoliko meseci izgrađen je novi objekat koji će sa radom startovati već 22. jula.

Kompleks Etno selo “Moravski konaci” napravljeno je kao reprezentativno mesto za odmor, rekreaciju i relaksaciju od svakodnevnog posla i stresa kojem je savremeni čovek izložen. Nalazi u samom srcu Srbije u Velikoj Plani, na samo 90 kilometara od Beograda, nepuna 2 kilometra od autoputa E-75, na samom izlazu iz Velike Plane, na magistralnom putu ka Požarevcu.

Oko restorana domaće kuhinje se nalazi jezero sa 9 ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima, sa malim kamenim stepenicama koje vode do same obale jezera. Na dva od devet ostrva se nalaze etno soba, svojevrstan izložbeni prostor starog nameštaja i pokućstva i kafedžinica u kojoj se služe domaći slatkiši i ručno melje kafa, kako bi posetioci imali priliku da vide kako se to nekada radilo.

Kako ambijentalno, tako i po pitanju kuhinje Moravski konaci  su svojim specijalitetima zaista karakteristični. Gotovo da nema gosta koji jednom dođe a da se ponovo ne vrati.

Po jezeru se može ploviti, posebno za to napravljenim drvenim čamcima koji imaju svoju marinu. Na drugoj obali jezera, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muzičare.

Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čije klepetanje dočarava potpuni ambijent prošlih vremena. Za one željne šetnje po prirodi napravljena je i šetačka kamena staza sa klupama za odmor duž obale jezera.

Osim navedenog, kompleks raspolaže i otvorenim bazenima, odnosno bazen za odrasle dubine 1.5 m, bazen za decu dubine 0.5m sa atrakcijama i bazen dubinе 1.2m. Bazeni su opremljeni svom potrebnom infra i supra strukturom – toaleti, tuševi, brza hrana, osvežavajuća pića, sladoledi, a gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani.

Vaši komentari
Ostavite komentar