'

Uhapšen zbog unošenja, odlaganja i skladištenja opasnih materija

HRONIKA
Autor: Hit
Izvor: PU Požarevac
Sre, 5.07.2017
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Petrovcu na Mlavi uhapsili su M. R. (1979) iz okoline Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.


Osumnjičeni se tereti da je u toku 2016. godine, u prostorijama jednog privrednog društva u Petrovcu na Mlavi, skladištio 50 buradi u kojima se nalazila tečna i čvrsta supstanca za koju je veštačenjem utvrđeno da predstavlja opasan otpad, te da je u toku 2017. godine  tu burad razmestio na nekoliko različitih lokacija na teritoriji Petrovca na Mlavi.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Petrovcu na Mlavi, M. R. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Takođe, protiv pedesetšestogodišnjeg muškarca iz Petrovca, kod koga  je pronađen deo buradi u kojima je bio skladišten otpad, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija u pomaganju.

Vaši komentari
Ostavite komentar