'

Počinje obuka neplivača, besplatno za svršene prvake

SPORT
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Sre, 14.06.2017
0

Na bazenu Kulturno sportskog centra Požarevac počinje škola plivanja koja će obučiti decu, ali i starije sugrađane.

Škola će se obaviljati u četiri etape, tačnije kursa. Prvi počinje u utorak 20. juna  i trajaće do 5. jula. Dan kasnije, 6. jula počinje drugi kurs koji se završava 20. jula, treći kurs će se sprovoditi u periodu od 21. jula do 5. avgusta a četvrti od 6. avgusta do 20. avgusta.

Cena kursa iznosi 2.500 dinara, po osobi, bez obzira na usrast i godište, izuzev učenika koji su ove godine završili prvi razred osnovne škole na teritoriji Grada Požarevca i pripadajućih sela, za koje je obuka besplatna. Ova akcija je u sklopu projekta pod nazivom „Grad bez neplivača”, koji je podržao Grad Požarevac i Sportski savez Grada Požarevca

Svaki kurs sadrži minimum 10 a maksimum 15 časova, od po pola sata. Na kraju svake obuke polaže se svojevrsni ispit na kome će preplivavati bazen i tako dobiti sertifikat da su i zvanično plivači.

Sve ovo važi i za starije Požarevljane koji će raditi u posebnim grupama, odvojeno od najmlađih. Škola plivanja sprovodiće se od 19 sati, nakon radnog vremena bazena.

Obuku vrše profesori fizičke kulture i kako nam je rekao direktor KSC Požarevac, Nenad Mitić, grupe neće imati više od 10 polaznika.

Sve ostale informacije mogu se dobiti lično na bazenu tokom radnog vremena od 7 do 19 sati ili na telefon 012/555-057

Vaši komentari
Ostavite komentar