'

Dan izazova u Velikom Gradištu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: TO VG
Pet, 19.05.2017
0

Opština Veliko Gradište priključila se manifestaciji „Dan izazova“. Sportski savez poziva sve zainteresovane građane da uzmu učešće u najmasovnijoj, tradicionalnoj, međunarodno priznatoj i afirmisanoj manifestaciji čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna Asocijacija za Sport za sve. Za Dan izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda, 31. maj 2017. godine.


Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativnim aktivnostima sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu. Dan Izazova je istovremeno i dan pozitivne, neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status i slično.


Suština programa Dana izazova je međusobno nadmetanje dve, žrebom izabrane, opštine/grada iz iste kategorije, koji će, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.


Minimalni zadatak u okviru Dana Izazova je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno, pod motom „VRATITE SVOJE ULICE! VRATITE SVOJU BUDUĆNOST!“ i da tu aktivnost prijavi opštinskom Organizacionom odboru Dana Izazova.  Koncepcija akcije je već godinama ista, i podržavaju se sve dobre i originalne ideje koje će obogatiti sadržaj ovogodišnjeg Dana Izazova u vašoj sredini. Program Dana Izazova u Srbiji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Detaljne informacije o ranije realizovanim i ovogodišnjem Danu Izazova možete dobiti na sajtu Asocijacije Sport za sve Srbije www.sportforallserbia.org.rs

Pravila su neophodna, jer svim učesnicima daju podjednake šanse. Dozvoljeno je sve što doprinosi uspehu i pozitivnim vrednostima manifestacije.


U DANU IZAZOVA može da učestvuje – svo stanovništvo prijavljenih opština i gradova, kao i oni koji rade ili trenutno borave u njima – zaposleni, studenti, turisti itd. Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno. Registrovaće se i vrednovati samo učešće koje bude u sredu, 31. maja između 07:00 i 20:00 časova, posle čega će se sumirati rezultati i odmah dostaviti Asocijaciji Sport za sve Srbije. U opštinskim granicama učestvovanje je moguće bilo gde – kod kuće, na poslu, u školama, obdaništima, u sportsko-rekreativnim klubovima, centrima za rekreaciju, parkovima, zelenim površinama i sl.


Grupe i pojedinci koji učestvuju u Danu Izazova U Velikom Gradištu svoje učešće prijavljuju SPORTSKOM SAVEZU u Velikom Gradištu lično ili na telefon 0603322230
Suparničke opštine/gradovi u pripremi realizacije uspostavljaju kontakt, a na Dan Izazova razmenjuju delegaciju čiji članovi, pored uspostavljanja saradnje na svim mogućim poljima, vrše i kontrolu uspešnosti sprovođenja manifestacije i na osnovu ocenjenog rezultata potpisuju izveštaj za suparničku opštinu/grad.


U 20:00 časova ukupan broj učesnika u opštini se upoređuje sa brojem građana te opštine i utvrđuje se procenat učešća. Konačni procenat učesnika iz jedne opštine se upoređuje sa procentom učesnika iz zvanično suparničke opštine. Opština sa većim procentom pobeđuje. Pobednik ima pravo da istakne zastavu svog grada u suparničkoj opštini/gradu u trajanju od nedelju dana.


Uspeh Dana Izazova u velikoj meri zavisi od atraktivnosti i raznolikosti programa. Što su veće mogućnosti za učesnike, to je veća šansa za opštinu da pobedi.

Vaši komentari
Ostavite komentar