'

Završen trening projekta „Bezbednost devojčica i devojaka na internetu“

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: SO VG
Pet, 19.05.2017
0

Trodnevni trening Projekta „Pravo devojčica i devojaka na bezbedan internet“, uspešno je okončan u organizaciji Centra za istraživanje i promociju iz Beograda. Treningu su prisustvovali mladi, ali i roditelji i pedagozi iz 3 partnerske opštine – Velikog Gradišta, Iriga i Inđije.

 

Tokom treninga, mladi učesnici su učili o tome kako prepoznati opasnosti na internetu, ali i reagovati na njih, koji su mehanizmi edukacije i zaštite, šta sve mlad čovek može da uradi i kome da se obrati ukoliko doživi ili je svedok neželjene situacije u digitalnom svetu.

Predstavnici roditelja diskutovali su o stanju na lokalnom nivou u oblasti bezbednosti dece i mladih na internetu, dajući konkretne predloge mera koje će svoje mesto naći u finalnom akcionom planu tri uključene opštine.

Trening je održan u Banji Koviljači i vodile su ga Milena Crnatović, diplomirani psiholog sa bogatim iskustvom u radu sa decom i mladima i Anđelka Matijević, omladinski akivista i jedan od istaknutih predstavnika Kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu.

U nastavku projekta, učesnici treninga realizovaće aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama i finalizovati Akcioni plan za dalje postupanje kako bi ga dostavili lokalnim vlastima pred potpisivanje zajedničkog Protokola o saradnji u oblasti bezbednosti dece i mladih na internetu opština Veliko Gradište, Irig i Inđija.


 

Vaši komentari
Ostavite komentar