'

Ko preti gradonačelniku?

HRONIKA
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio, Danas, Informer, Večernje novosti
Sub, 13.05.2017
0

Ovo pitanje, uz potpitanje "zbog čega" tema je mnogih medija od juče. List Danas, Večernje novosti, Informer i mnogobrojni informativni portal naširoko pišu o pomaku koji je napravljen u istrazi povodom upućivanja pretnji gradonačelniku Spasoviću putem SMS poruka.


- Saslušanjem svedoka i oštećenog, kao i veštačenja listinga pozova i sms-poruka, na putu smo da otkrijemo identitet osobe koja je gradonačelniku uputila preteću poruku, kojom je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je porukom nedvosmisleno utvrđeno da je njenim sadržajem gradonačelniku ugroženo zdravlje, kao i sam život. – rekao je izvor iz istrage listu Danas.

Podsećamo, preteća poruka upućena je Banetu Spasoviću odmah po završetku lokalnih izbora prošle godine u maju. Zanimljivo je da se to desilo u trenutku kada još uvek nije bio na funkciji gradonačelnika ali je tada bilo izvesno da će to postati.

Spasović je ovom listu potvrdio da je ranije kao oštećeni dao izjavu Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu, te da ima saznanja da je istraga o ovom slučaju pri kraju, ali da ne želi da o tome više govori kako ne bi uticao na njen tok.

Bane Spasović je, dok je u decembru 2015. godine obavljao funkciju predsednika Skupštine grada Požarevca, zatekao provalnike u svojoj kući koji su izvršili premetačinu i odneli nekoliko stvari uključujući i njegov pištolj za koji ima urednu dozvolu.

Još tada se u javnosti spekulisalo da pravi motiv počinioca nije bila pljačka već upozorenje usled njegovih najava da će preduzeti oštre korake na putu suzbijanja korupcije u Požarevcu.


Vaši komentari
Ostavite komentar