'

"Pametan grad" za moderni turizam

DOGAĐAJI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio, foto FB Bane Spasović
Pet, 21.04.2017
0

Promocija lokalne turističke ponude kroz koncept “Pametni gradovi” održana je u Beogradu, a jedna od lokalnih samouprava koja je bila pozvana da joj prisustvuje bila je i požarevačka.

 

Domaćini ove edukativne radionice bili su Nacionalna agencija za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i ambasada Izraela. Pored izuzetno interesantne teme i koncepta, neposredan povod za ovo okupljanje bilo je i obeležavanje Dana nezavisnosti Izraela, tako da upućen poziv gradu Požarevcu na ovaj skup time još više dobija na značaju.

 

Ova radionica, održana u četvrtak u Skupštini Grada Beograda, bila je prilika da lokalne samouprave iz primera dobre prakse saznaju kako da svoje gradove i opštine učine atraktivnijim mestom za život i rad, brendiraju svoje sredine i približe turističku ponudu mladim generacijama i preduzetnicima. Jedan od eksperata iz ove oblasti koji su se obratili skupu, Šeron Landes Fišer direktorka je za strategiju razvoja turizma Grada Tel Aviva. Ona je predstavila jedinstvenu praksu u pozicioniranju "pametnih" gradova kroz sinergiju turističke i poslovne ponude grada, oličenih kroz brendove Tel Aviv Start-Up City i Tel Aviv Non-Stop City.

Predstavnik Požarevca bio je gradonačelnik Bane Spasović koji je nakon boravka na skupu i učestvovanja u ovoj radionici na svom tviter i fejsbuk nalogu napisao

- Inspirativna radionica "Pametni gradovi - brendiranje lokalne turističke ponude" u organizaciji Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Ambasade Izraela pokazuje na delu implementaciju modernih tehnologija i pristupa organizovanju posete gostiju turističkim sadržajima. Ponosan što je Požarevac dobio poziv za jedan ovakav skup, najavljujem uvođenje nekih inovacija u požarevački turizam, koje smo danas čuli od Šeron Landes Fišer direktorka je za strategiju razvoja turizma Grada Tel Aviva. - napisao je Spasović.

Vaši komentari
Ostavite komentar