'

Uskršnja tucijada u Žagubici

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: SO Žagubica
Pet, 21.04.2017
0

Manifestacija „Uskršnja Tucijada“ održana je u porti crkve “Svete Trojice“ u Žagubici i ove godine trećeg dana Uskrsa. U kucanju jajima nadmetalo se preko sto takmičara, a manifestaciju je otvorenom proglasio Dušan Milosavljević, pomoćnik predsednika opštine Žagubica.


Dan je protekao u znaku dečijeg smeha i radosti, a događaj je uz pomoć Kulturno – prosvetnog centra „Jovan Šerbanović“  i  lokalne samouprave kao generalnog pokrovitelja , organizovala  Turistička organizacija opštine Žagubica.

Ocenjivačka tročlana komisija u kategorijama za najjače jaje, najlepše jaje i najlepšu uskršnju  korpu imala je nimalo lak zadatak da odabere najbolje. Nagradu u kategoriji najjače uskršnje jaje ponela je Lidija Đorđević, najlepše ukrašeno jaje imala je Anđela Stojanović, dok je najlepšu ukrašenu korpu napravilo Udruženje žena „Vunena“ iz Krepoljina.

Treću manifestaciju u 2017. godini,predviđenu kalendarom Turističke organizacije, pored velikog broja dece i građana  obogatili su i izložbeni štandovi: „Podrum Lazić“ i udruženja žena iz Laznice, Krepoljina i Žagubice. 

Vaši komentari
Ostavite komentar