'

Finale Kupa Srbije dobio Požarevac

SPORT
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Čet, 20.04.2017
0

Juče su nadležna tela FSS odlučila da se domaćinstvo finala Kupa Srbije u futsalu dodeli Požarevcu, što je nakon dobrih rezultata lokalnog futsal tima, još jedan dokaz da ovaj grad polako postaje značajna tačka na mapi ovog sporta u Srbiji.


Najpre je trebalo da grad Niš ugosti dve najbolje ekipe ovog takmičenja u finalu 10. maja,  ali je naknadno odlučeno da ta čast ipak pripadne Požarevcu, i to dan ranije.

Aktuelni šampion Srbije, KMF Ekonomac će, već po navici, igrati u finalu nacionalnog kupa, ovaj put protiv Novog Pazara, pošto je i treći put ove sezone, u polufinalu, savladao Novu Pazovu. Višestruki šampion, učesnik Lige Šampiona i kao takav, mamac za publiku, će nastupiti u svom šestom finalu Kupa Srbije zaredom i pokušaće da dođe do trećeg trofeja, posle poraza u prethodne dve sezone od Bečeja i Euro motusa

Kada je reč o drugom finalisti, ekipi KMF Novi Pazar, oni su uz veliko iznenađenje savladali, više nego ubedljivo porazio domaći FON sa 8:1 (3:1) i time je ovaj klub postigao najveći uspeh od postanka. Na papiru je favorit bio domaći sastav FON koji se nalazi u odličnoj formi i trenutno je trećeplasirani klub na tabeli Prve futsal lige Srbije.

Utakmica finala Kupa Srbije u futsalu igra se u utorak 9. maja od 20 časova. Pored organizovanog dolaska navijača iz Kragujevca i Novog Pazara, očekuje se i prisustvo velikog broja zaljubljenika u futsal iz Požarevca, koji je za kratko vreme zavoleo ovaj sport zahvaljujući odličnim igrama kluba malog fudbala Požarevac, budućeg učesnika Druge lige.

Vaši komentari
Ostavite komentar