'

Otvoren konkurs za 36. Majsku gitarijadu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 20.04.2017
0

Drugog maja održaće se 36. Majska gitarijada u Ljubičevu. Specijalni gost na ovogodišnjoj gitarijadi biće jedan od najpoznatijih rok muzičara Koja, vođa benda Disciplina kičme, rekao je za naš medij Bojan Gačević, izvršni producent gitarijade."Biće to odličan Rock'n'Roll dan za Požarevljane i njihove goste iz Smedereva, Palanke, Plane, Petrovca, Kostolca... U revijalnom delu gitarijade nastupiće i nama dobro poznat bend "Divert", rekao je Gačević.

Kako kaže, pripreme za gitarijadu, su počele još u martu mesecu ali pored muzičkog programa koji se sastoji iz tri programska dela, obavljaju se i brojne prateće stvari koje su takođe neophodne i važne, da se završe do početka gitarijade.

"Prijave grupa pristižu a do sada se prijavilo preko 20 bendova iz Srbije. Konkurs za prijem autorskih bendova za nastup u takmičarskom delu gitarijade trajaće do 26. aprila. Od svih pristiglih prijava selektor ovogodišnje gitarijade će izabrati od 8 do 10 bendova koji će se takmičiti", rekao je Gačević.Bendovi koji će se takmičiti, imaće priliku da osvoje novčane nagrade za prva tri mesta. Nagrade su u iznosu od 50, 30 i 20 hiljada dinara, za prvo, drugo i treće mesto.
Kriterijumi za učestvovanje u konkursu su isti kao i prethodnih godina. Svaki bend mora imati autorsko delo, bez zvaničnog izdanja, te da nisu osvajali neku od nagrada na prethodnim takmičenjima na gitarijadi.

Predsednik žirija je Bane Lokner, čovek čiji je uticaj na razvoj R`n`R u celom regionu nemerljiv, naveo je Gačević.

Gitarijadu organizuje Centar za kulturu Požarevac a pokrovitelj je grad Požarevac.

Svi zainteresovani bendovi mogu se prijaviti i uz popunjen formular, koji mogu skinuti sa linka: https://www.sendspace.com/file/g1rk1l, poslati na email: majskagitarijada@gmail.com

Vaši komentari
Ostavite komentar