'

Nagrade i besplatan internet za 12 opština

OKRUG
Autor: Hit 1
Izvor: Danas
Sre, 19.04.2017
0

Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" danas su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i nagrade.


Nagrade podrzumevaju 12 wi-fi zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci, koje će u tim opštinama postaviti Telekom Srbija. Internet zone dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrljig, Bački Petrovac, Prokuplje i Titel.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović najavio je da će pet prvoplasiranih dobiti po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje je izdvojila Vlada Srbije za opremanje ili rekonstrukciju objekta od opšteg interesa poput škole, bolnice, vrtića ili druge javne ustanove, navodi se u saopštenju. Koji projekat će biti realizovan odlučiće građani glasanjem putem opštinskog sajta ili u opštinskoj upravi, dodao je on.

U nagradnoj igri poslato je više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima čiju vrednost procenjujemo na 70 milijardi dinara, od čega je direktan prihod budžeta veći od devet miliona evra, predočio je Ožegović. Prema podacima Poreske uprave za januar i februar, beležimo rast evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa posebno kod malih obveznika, za 29 odsto, odnosno 34 odsto, rekao je Ožegović. Posle odabira lokacija, Telekom Srbija će postaviti wi-fi zone za najviše 90 dana, a internet će moći da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika.

Smatramo da suzbijanje sive ekonomije unapređuje sigurnost građana i predstavlja preduslov boljeg životnog standarda, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Vaši komentari
Ostavite komentar