'

U ponedeljak počinje Zimska škola u PSSS Požarevac

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 16.02.2017
0

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac svake godine organizuje zimsku školu za poljoprivredne proizvođače Braničevskog okruga. Dvadeseta po redu zimska škola, biće organizovana od 20. do 24. februara.

 

Otvaranja zimske škole, 20. februara, biće održano u prostorijama PSSS Požarevac, sa početkom od 10 sati.

Po rečima direktora službe Požarevac Aleksandara Stojanovića teme o kojima će se govoriti obuhvatiće razne oblasti u poljoprivrednoj proizvodnji sa akcentom na unapređenje prinosa i inovacijama u proizvodnji.

“Na sam dan otvaranja ovogodišnje Zimske škole biće predstavljen program Agrarnog fonda grada Požarevca kao i predavanje eminentnih stručnjaka o pravovremenoj zaštiti kukuruza, prihrani pšenice kao i faktorima u tehnologiji proizvodnje kukuruza“, istakao je Stojanović.

Drugi dan 21. februar, planiran je za ratarsku proizvodnju i zaštitu zemljišta i bilja. 

U sredu 22. februara, planirano je predavanje vezano za voćarsku proizvodnju i biće predstavljene novine u voćarstvu za ovu godinu.

Aktuelne teme o stočarskoj proizvodnji biće predstavljene u četvrtak 23. februara, dok je za petak 24. februara, poslednjeg dana ovogodišnje škole planirano prezentovanje kuća koji proizvode mehanizaciju i opremu. Takođe, istog dana za poljoprivredike biće organizovana predavanja vezana za nova rešenja i tehnologije u cilju borbe protiv korova, proizvodni program KWS hibrida kukuruza i suncokreta za setvu 2017. godine.

Sva predavanja biće organizovana u PSSS Požarevac, u Dunavskoj 91, od 10 sati.