'

Za ubistvo bračnog para 30 godina robije

SPORT
Autor: Hit 1
Izvor: Vecernje novosti
Uto, 14.02.2017
0

Filip Đ. (16) i Dragan Stanojević (21) pravosnažno osuđeni za stravičan zločin u Brodici kod Kučeva. Draga(73) i Dragoljub (71) Jugović imali austrijske penzije i važili za imućne ljude.APELACIONI sud potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, donetu prošlog oktobra, kojom je Filip Đ. (16) osuđen na 10, a Dragan Stanojević (21) na 20 godina zatvora, zbog dvostrukog ubistva. Oni su nožem usmrtili supružnike Dragu (73) i Dragoljuba (71) Jugovića iz Brodice kod Kučeva, a zatim njihova tela bacili u septičku jamu.

S obzirom na to da je reč o maloletniku i mlađem punoletniku, izrečene kazne su maksimalne, pa se tužilaštvo nije žalilo na presudu Višeg suda. Ipak, to su učinili zastupnici optuženih, ali je apelacioni sud to odbacio i potvrdio prvostepenu presudu.

Zločin se dogodio u februaru prošle godine, u porodičnoj kući bračnog para Jugović u Brodici. Nakon što su Filip i Dragan izboli supružnike, njihova tela su uvili u čaršave i bacili u septičku jamu pored dvorišne ograde. Motiv dvostrukog ubistva je koristoljublje, jer su Jugovići imali austrijske penzije i važili su za imućne ljude.

- I jedan i drugi su veliki problem u našem selu. Niti su se školovali, niti su radili negde. I do sad su činili razna nedela, ali da onako nedužne ljude unakaze nožem, to je baš nečuveno - rekao je jedan od meštana Brodice nakon hapšenja ubica.

Maloletnom Filipu otac živi u Crnoj Travi, a majka se ponovo udala negde u Bosni. Njegov stariji saučesnik ima oca u Beču, kod koga je pobegao nakon zločina, ali je pronađen i izručen nakon dvomesečne procedure. Ubrzo nakon zločina policija je uhapsila trojicu Rumuna, od kojih su dvojica radila kod supružnika Jugović na loženju kotla za parno grejanje. Pošto se ispostavilo da nisu umešani u zločin, oni su pušteni na slobodu, a pravi krivci su otkriveni i uhapšeni.


RUMUNI PRIJAVILI NESTANAK

NESTANAK supružnika Jugović policiji su 15. februara prijavile njihove komšije, koje su o tome obavestila dvojica Rumuna koja su kod njih radila. Pošto je policija na stolu u kući zatekla tanjire postavljene za večeru, posumnjali su da su supružnici u blizini. To se ispostavilo kao tačno, jer su tela sutradan pronađena u septičkoj jami.

"DEVET JUGOVIĆA"

POKOJNI supružnici u svom dvorištu podigli su dve kuće i restoran sa prenoćištem "Devet Jugovića", nazvan po njihovo devetoro unučadi. Nesrećni bračni par je iza sebe ostavio troje dece, sina i dve ćerke koji, takođe, rade u inostranstvu.

Vaši komentari
Ostavite komentar