'

Najviše diskriminisane žene, stari i osobe sa invaliditetom

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: N1
Pon, 13.02.2017
0

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da su diskriminaciji u Srbiji najizloženiji žene, osobe sa invaliditetom i stariji, a da će ove godine prioritet u radu te institucije biti prevencija diskriminacije u oblasti rada i zapošljavanja.


"Te tri grupe su podnose najviše pritužbi, na četvrtom mestu su Romi. Ne menjaju se grupe koje su najviše izložene diskriminaciji, to traje već godinama i mi sprovodimo brojne aktivnosti kako bismo preventivno delovali", rekla je Janković za RTS.

Povodom rezultata godišnjeg izveštaja koji će Skupštini Srbije predati 15. marta, Janković je kazala da je najvidljivija diskriminacija prilikom zapošljavanja i u oblasti rada, a najviše pritužbi podnose žene i osobe sa invaliditetom.

Komentarišući to što joj je "GayEcho" dodelio titulu homofoba godine, jer dosadašnjim angažmanom nije učinila ništa na smanjenju diskriminacije LGBT osoba, Janković je kazala da je sigurna da je "radila koliko je mogla i u okviru svojih zakonskih ovlašćenja".

Ona je ocenila i da je došlo do pomaka u položaju LGBT zajednice, "bez obzira na probleme sa kojima se susreću".


Vaši komentari
Ostavite komentar