'

Otvoreni konkursi za prijem učenika i kadeta u vojne škole

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 1
Izvor: Tanjug
Pon, 13.02.2017
0

Konkursi za prijem učenika i kadeta u Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA otvoreni su danas i trajaće do 31. marta, dok je konkurs za Vojnu gimnaziju otvoren 1. februara i trajeće do 15. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


U Srednju stručnu vojnu školu prima se 50, u Vojnu gimnaziju 100 učenika, Vojna akademija će u narednoj školskoj godini primiti 81, dok će Medicinski fakultet VMA primiti 20 kadeta.

Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, a uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju ““Otvorena vrata““, kada će svi zainteresovani biti u prilici da ih posete i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

Vaši komentari
Ostavite komentar