'

Na vantelesnu oplodnju u 10 privatnih klinika o trošku zdravstvenog osiguranja

ZDRAVLJE
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Sub, 4.02.2017
0

RFZO potpisao je ugovore sa deset privatnih ginekoloških ordinacija u koje će se upućivati parovi na vantelesnu oplodnju i 12 oftalmoloških ordinacija za operacije katarakte o trošku zdravstvenog osiguranja.To znači da će parovi koji prirodnim putem ne mogu da ostvare potomstvo ili pacijenti koji čekaju na operaciju katarakte uz overenu zdravstvenu knjižicu postupak vantelesne oplodnje i operaciju katarakte moći da urade i u privatnim klinikama sa kojima su potpisani ugovori.
Sa privatnim ginekolozima, kako je Tanjugu rečeno u RFZO, prema mišljenju Instituta za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut može se ugovoriti 3.300 do 4.300 usluga lečenja neplodnosti.

Za operacije presenilne i senilne katarakte sa ugradnjom intraokularnih sočiva u privatnim klinikama može se uraditi 5.150 operacija.

Ugovori za vantelesnu oplodnju zaključeni su sa čeriri privatne ordinacije u Beogradu, četiri u Novom Sadu jednom u Leskovcu i jednom u Kragujevcu.

Za operacije katarakte ugovori su zaključeni sa osam oftalmoloških ordinacija u Beogradu, dve u Novom Sadu, jednom u Nišu i jednom u Zrenjaninu.

Vaši komentari
Ostavite komentar