'

Sezona gripa i virusnih infekcija u toku, čuvajte se

ZDRAVLJE
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 24.01.2017
0

Na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga i dalje dominira grupa zaraznih respiratornih bolesti. U trećoj izveštajnoj nedelji, u ovoj godini, na teritoriji Braničevskog okruga ukupno je registrovano 497 lica koja su obolela od gripa ili oboljenja slična gripu.

 

“ U odnosu na prethodnu nedelju u ovoj se beleži pad kada je broj registrovanih lica od oboljenja slična gripu ili grip u pitanju ali i dalje pratimo situaciju i izveštavamo Institut Batut.  Do sada na našoj teritoriji je registrovano 12 lica, kod kojih je potvrđen virus gripa AH3”, rekla je dr Vera Joković Kostić epidemiolog u ZZJZ Požarevac.

Kako kaže, iako je situacija takva da se beleži pad broja obolelih lica, povećanje broja možemo da očekujemo krajem februara i početkom marta meseca jer sezona gripa i virusnih infekcija nije prošla.

Bitno je da se grip i respiratorne infekcije odleže, da se uzima dovoljno tečnosti i toplih napitaka, kaže dr Joković Kostić i dodaje da vakcina ima još uvek, nije kasno da se građani vakcinišu.


 

Vaši komentari
Ostavite komentar