'

Devetočlana porodica iz Kličevca dobija na poklon kuću, ali...

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 3
Izvor: Hit radio
Čet, 17.11.2016
0

Porodica Petković iz Kličevca, koju pored supružnika čini još i sedmoro dece, živi u uslovima nedostojnim ljudskog bića u 21. veku. 


Bez električne energije i tekuće vode, ova devetočlana porodica dobila je od "Blic" fondacije na poklon kuću montažnog tipa. Kako bi ova priča mogla da ima i poptuno srećan kraj, neophodno je da se još neki detalji ostvare.

Naime, kako bi kuća mogla da se postavi, "Blic" fondacija je od MZ Kličevac tražila da svojim meštanima obezbede plac na kome bi se kuća sagradila. Kako Mesna zajednica nema mogućnosti da sama kupi plac, pronađena je lokacija a novac jeste problem.

Ne i nepremostivi, kazao nam je meštanin ovog sela, inače odbornik u Skupštini grada Požarevca, Jovica Milenković. Gostujući u jutarnjem programu "Nedremanje" na Hit radiju, Milenković je naveo da je adekvatan plac pronađen, ali da bi bio i kupljen, potrebno je još 3.800 evra.

- Suma nije mala za pojedinca, ali mislim da kada se dobri ljudi sakupe i pomognu, svako prema svojim mogućnostima, 3.800 evra može da se sakupi. Ono što je bitno reći je da se trkamo sa vremenom, jer idu sve hladniji dani, tako da je važno da što pre uselimo naše Petkoviće u svoju novu kuću. - naveo je Milenković.

U akciju koja je dobila naziv "Sagradimo dom za Petkoviće" se uključilo i Udruženje građana "UPP" Malo Crniće, koje je na ovim prostorima već organizovalo nekoliko uspešnih humanitarnih koncerata i akcija. Broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za ovu svrhu je 340-11008649-58. Kontakt osoba je Jovica Milenković, a bliže informacije možete dobiti putem telefona 064/53-99-196.

Hit radio će sa posebnom pažnjom pratiti tok sakupljanja novca, a svi privredni subjekti i fizička lica koja budu dala novac u ovu svrhu, i to budu želela, biće pomenuta u posebnom tekstu na našem portalu. 

DOSADAŠNJI DARODAVCI:

Minel Enim Smederevo D.O.O                      -   100.000 dinara


Uz veliku zahvalnost porodice koja ima i dece koja su već punoletna, ali i onih koji su tek napunili godinu dana starosti, pozivamo vas da se priključite akciji "Sagradimo dom za Petkoviće" i da zajedničkim snagama pomognemo da dobiju adekvatan "krov nad glavom". Pomozimo. 

Vaši komentari
Ostavite komentar