'

Umetnost recikliranja iznad naših glava (FOTO +VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit radio3, foto - Žika Antić
Izvor: Hit radio
Sre, 5.10.2016
0

Prijemom u Svečanim salonima grad se još jednom zahvalio zaslužnima za uličnu dekoraciju tokom Ljubičevskih konjičkih igara, kao i poruci koju su na taj način preneli.

Podsetimo, dekoracija je bila zapravo svojevrsna umetnička instalacija koja je svojom pojavom ličila na kristalne lustere okačene iznad Tabačke čaršije, ali je takođe bila i poruka o značaju recikliranja, jer je bila napravljena od delova plastičnih flaša.

 Poruka celog tog projekta ponovljena je i na početku prijema koji je organizovao gradonačelnik Bane Spasović, i to kroz kraći film koji je objasnio proces izrade dekorativnih elemenata kao i simboliku koju su doneli građanima.

                            

- U pojedinim delovima našeg društva reč volonter se povezuje sa osobom koja ne obavlja važne i značajne poslove, ali ta definicija je daleko od istine. Imati priliku da dajete doprinos svom gradu i ujedno stičete novo iskustvo je neprocenjiva. Ponekada je taj doprinos manje vidljiv, ali u vašem slučaju, taj doprinos je iznad glava 20.000 ljudi sijao punim sjajem i kao takav slao svima poruku o značaju zaštite životne sredine. - kazao je gradonačelnik Spasović obraćajući se volonterima koji su vredno radili da bi ukrasi bili gotovi na vreme.

Idejni tvorac kompletnog projekta, savetnica gradonačelnika Svetlana Milutinović se tokom svog obraćanja, pored volonterima, zahvalila i gradonačelniku na, kako je kazala, hrabrosti da dozvoli da se za tako jednu veliku manifestaciju sprovede jedan svojevrsni umetnički eksperiment.

- Nismo znali kako će kompletna dekoracija izgledati u prostoru sve do trenutka dok je nismo postavili, ali se na kraju isplatilo. Još jednom smo svi zajedno ukazali na značaj recikliranja i nadam se da je ovo tek početak njenog većeg sprovođenja. Zahvaljujem se svima koji su u ovome učestvovali, kako pojedincima tako i raznim ustanovama i organizacijama. - kazala je Svetlana Milutinović.

Svi volonteri na kraju prijema dobili su zahvalnice za učešće u projektu, jedan poseban cvet koji je takođe napravljen od PET ambalaže, kao i ulaznice za predstojeći sportski spektakl, utakmicu odbojkaškog Superkupa koji se igra u četvrtak u Hali sportova.

Vaši komentari
Ostavite komentar