'

Otvorena 36. Međunarodna izložba ptica i sitnih životinja (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 2.09.2016
0

Danas je na prostoru stočne pijace u Moravskoj ulici svečano otvorena 36. Međunarodna izložba ptica i sitnih životinja.


Nakon pozdravne reči predsednika Udruženja "Ljubimac" Prvoslava Mošića, potom i pripremljenog kulturno-umetničkog programa, prisutne je podravio Bojan Ilić predsednik Skupštine grada koji je presecanjem vrpce otvorio izložbu.


"Ova izložba ima status najstarije prateće manifestacije Ljubičevskih konjičkih igara i za grad Požarevac je veoma značajna. Ponosni smo na tu činjenicu, jer nema mnogo gradova koji se mogu pohvaliti organizovanjem Međunarodne izložbe životinja i pratećih sadržaja. Želim da vam se zahvalim na širenju kulture, očuvanju prirode i ljubavi prema životinjama i cveću, a siguran sam da ćete tu ljubav preneti i na najmlađe", istakao je predsednik Skupštine grada Požarevca.


Posetioci će na ovogodišnjoj izložbi "Ljubimac 2016" moći da vide oko 2000 eksponata, kako naših, tako i izlagača iz Rumunije, Švajcarske, Mađarske, Bugarske, Nemačke, Bosne i Hercegovine i Austrije.Da podsetimo, izložba će biti otvorena danas 2. i sutra 3. septembra, u vremenu od 12 do 20 sati. U nedelju 4. avgusta biće priređena velika Smotra eksponata, u vremenu od 4 do 14 časova do kada će izložba za ljubitelje životinja i biti otvorena.

Vaši komentari
Ostavite komentar