'

Počelo ukrašavanje Tabačke čaršije (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit radio3
Izvor: Hit radio
Čet, 1.09.2016
0

Poruka je jasna - dekoracija u gradu estetikom poziva na shvatanje značaja recikliranja plastične ambalaže.

Svetlana Milutinović, savetnik gradonačelnika Požarevca, inače pejzažni arhitekta, uspela je da svojom umetničkom instalacijom zainteresuje veliki broj Požarevljana danas u gradu da se zaustave i pogledaju ukrase koji se kače iznad njihovih glava. Oni koji od ranije nisu znali za temu celokupnog projekta nisu prepoznali da je dekor zapravo napravljen od delova plastičnih flaša, jer onako sastavljeni više liče na viseće kristalne lustere.

- Želeli smo da ovim dekorisanjem ukažemo na problem reciklaže. Ne možemo da razmišljamo o cveću, a da ne znamo šta ćemo sa plastičnim otpadom. Preko dana uživaćemo u efektima odsjaja u čemu će nam sunce pomoći, a uveče ovi ukrasi koji imaju sopstveno led osvetljenje odavaće utisak diskoteke na otvorenom“. Mislim da će posetioci biti zadovoljni. - kazala je Svetlana i dodala da se ovaj dekor posebno pravio za LJKI, ali da će, u drugačijoj formi, biti korišćen i za još neke prilike u budućnosti.

Još je napomenula da, iako ukrasi nisu previše teški, vezani su čeličnim sajlama koje imaju daleko veću nosivost jer se obratila velika pažnja na bezbednost.

Svoju "premijeru", ukrasi imaju već večeras tokom koncerta Simfonijskog orkestra “Gvardia“ u 20 sati na glavnom gradskom trgu.

Vaši komentari
Ostavite komentar