'

Gde je požarevačko Dedinje?

LOKALNE VESTI
Autor: Hit radio3
Izvor: Hit radio
Pon, 1.08.2016
0

Prihvatanje stanara stambenih zgrada da prostor ispred njih shvate kao zajedničko dobro, u slučaju jedne specifične požarevačke ulice rezultirao je pravim primerom i za ostale.

Ulica Triše Kaclerovića nalazi se u najužem gradskom jezgru i izlazi samo na Draže Markovića. To je čini zaista idealnom lokacijom, jer se naslanja na jednu od najpoznatijih i centralnih ulica, a u isto vreme je ušuškana i izolovana od gradske vreve. Otuda i nezvanični naziv “požarevačko Dedinje”, ne zbog materijalnog stanja onih koji tu žive, već zbog mira koji tu vlada i estetskog utiska koji su sami stvorili.

Zajedničkim delovanjem stanara ispred zgrade broj 2, na inicijativu komšije-entuzijaste Zorana Milovanovića, napravljen je pravi mali raj za odmor i uživanje.

Ovi zanimljivi ljudi pokazuju i veliku ljubav prema životinjama, pa tako trenutno zajednički brinu o više od 15 mačaka, koje su i same ukras ove ulice.

U Triše Kaclerovića postoje samo 4 stambene zgrade sa po 4 stana i 5 kuća, te složno nastavljaju napore da poboljšaju svoju okolinu za sebe i goste. Planiraju da  upute zahtev Elektrodistribuciji Požarevac da poboljšaju rasvetu koja je veoma slaba a upućen je i zahtev nadležnima da se postave nove klupe, ispred svake zgrade po jedna, kako bi dobili na prostoru za odmor, ali i estetici.

Prema rečima Milovanovića, osobenost ove ulice još je i to što su se u ovoj ulici u poslednjih 10 godina rađale samo devojcice, kako kod “starosedeoca”, tako i kod onih koji su tu živeli kao podstanari.

Vaši komentari
Ostavite komentar